Veelgestelde vragen

 • Kan op de Novamix de temperatuurinstelling vastgezet worden?

  Op de Taconova Novamix kan de temperatuur instelling vastgezet worden. Deze fixatie is verschillend per uitvoering. Voor de Novamix Standaad MT52 en High Capacity wordt dit gedaan middels een moer. Bij de Novamix Value is het doormiddel van de blauwe knop naar beneden te drukken.

  Mengventielen
 • Op welke positie kan de mengautomaat geplaatst worden?

  De mengautomaat kan op iedere positie geplaatst worden, zelfs op zijn kop. De prestaties van het mengventiel blijft hetzelfde.

  Mengventielen
 • Wat is de opening- en sluittijd van de TacoSetter Bypass

  De opening- en sluittijd van de Taconova TacoSetter Bypass (Flens) is: Openingstijd 12 seconden Sluitingstijd 5 seconden

  Taconova TacoSetter Bypass
 • Is de TacoSetter verkrijgbaar in RVS of andere materialen?

  De TacoSetter Inline en Bypass van Taconova is niet verkrijgbaar in RVS of andere materialen, de enige materiaal welke beschikbaar is messing. Eventueel verkrijgbaar als DZR (ontzinkt) uitvoering. De TacoSetter Hyline is wel verkrijgbaar in een kunststof uitvoering.

  TacoSetter HylineInregelafsluiters
 • Is de Taconova Novamix MT53 uitwisselbaar met de MT52

  De Taconova Novamix MT52 is uitwisselbaar met de de MT53, deze hebben dezelfde inbouwmaten. Let er wel op dat het juiste type besteld wordt als vervanger. Bij twijfel neem gerust contact met ons op.

  MengventielenContactpagina
 • Onderhoud van de Taconova TacoSetters

  Het onderhoud van de Taconova TacoSetters is niet nodig, deze zijn namelijk onderhoudsvrij.

  Inregelafsluiters
 • Welke installatieposities zijn er mogelijk voor de TacoSetters

  In principe zijn alle installatieposities mogelijk voor de TacoSetters, zowel verticaal als horizontaal kunnen ze gemonteerd worden. Er is echter één uitzondering: bij de Taconova TacoSetter Bypass mag de bypassbeugel niet naar boven wijzen, anders kan er lucht in het kijkglas ontstaan.

  Inregelafsluiters
 • Kan een TacoSetter van beide kanten aanvoer hebben?

  De TacoSetter kan geen aanvoer hebben aan beide kanten, er staat op de behuizing een pijl deze moet aangehouden worden als stromingsrichting. Dit heeft ermee te maken dat het vlotter mee moet kunnen bewegen.

  Inregelafsluiters
 • Hoe lees je de doorstroming af van een Taconova Setter

  De doorstroming van onze Taconova (bypass) Setters inregelafsluiters zijn af te lezen via de ingebouwde vlotter. U kunt het debiet aflezen aan de onderkant van de vlotter.

  Inregelafsluiters
 • Wat gebeurt er als de druk wegvalt van de aanvoer bij een Taconova Novamix MT53 mengautomaat

  Als de druk wegvalt van de aanvoer bij een Taconova Novamix MT53, bijvoorbeeld het koude water, dan wordt het warme water wordt afgesloten, dit noemen wij Fail Safe. Alle uitvoeringen hebben een extra afdichting waardoor deze afsluiting gerealiseerd kan worden. Dit wordt geregeld door het thermostatisch element in het mengventiel.

  Assortiment mengventielen
 • Kan er service worden verleend op een BPS systeem?

  Ja er kan service verleend worden op een BPS systeem. Wij hebben een eigen service monteur die het systeem kan controleren, mochten er onderdelen vervangen moeten worden gebeurd dit in overleg. Neem even contact met ons op.

  Contact
 • Wanneer is onderhoud nodig op een mengventiel?

  Het jaarlijks reinigen van een mengautomaat met een natuurlijk schoonmaakmiddel zoals natuurazijn ter voorkoming van kalkaanslag. Verwijder andere vervuiling. Controleer regelmatig de keerkleppen (indien van toepassing) en op de juiste werking van de mengautomaat vooral bij gebruik in zorginstellingen.

 • Hoe maak je een Tacosetter schoon

  Het makkelijkste is om hiervoor een borsteltje te gebruiken, of een speciale rager.

  Taco Setter Inline schoonmaakborstel voor DN15Taco Setter Inline schoonmaakborstel voor DN20
of

Direct contact via Whatsapp

Stel uw vraag rechtstreeks via onze WhatsApp service.

Een andere vraag?

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 10 MB.