Veelgestelde vragen

 • Kan op de Novamix de temperatuurinstelling vastgezet worden?

  Op de Taconova Novamix kan de temperatuurinstelling worden vastgezet. Deze fixatie is verschillend per uitvoering. Voor de Novamix Standaard MT52 en High Capacity wordt dit gedaan met een moer. Bij de Novamix Value doe je dat door de blauwe knop naar beneden te drukken.

  Mengventielen
 • Op welke positie kan de mengautomaat worden geplaatst?

  De mengautomaat kan op iedere positie worden geplaatst, zelfs op zijn kop. De prestatie van het mengventiel blijft hetzelfde.

  Mengventielen
 • Wat is de openings- en sluitingstijd van de TacoSetter Bypass?

  Taconova TacoSetter Bypass (Flens): Openingstijd: 12 seconden, Sluitingstijd: 5 seconden

  Taconova TacoSetter Bypass
 • Is de TacoSetter verkrijgbaar in RVS of andere materialen?

  De TacoSetter Inline en Bypass van Taconova is niet verkrijgbaar in RVS of ander materiaal, uitgezonderd messing. Eventueel verkrijgbaar als DZR (ontzinkt) uitvoering. De TacoSetter Hyline is wel verkrijgbaar in een kunststof uitvoering.

  TacoSetter HylineInregelafsluiters
 • Is de Taconova Novamix MT53 uitwisselbaar met de MT52?

  De Taconova Novamix MT52 is uitwisselbaar met de MT53. Ze hebben dezelfde inbouwmaten. Let er wel op dat het juiste type wordt besteld als vervanger. Bij twijfel: neem contact op.

  MengventielenContactpagina
 • Onderhoud van de Taconova TacoSetters?

  Taconova TacoSetters zijn onderhoudsvrij.

  Inregelafsluiters
 • Welke installatieposities zijn er mogelijk voor de TacoSetters?

  In principe zijn alle installatieposities mogelijk voor de TacoSetters. Ze kunnen zowel verticaal als horizontaal worden gemonteerd. Er is echter één uitzondering: bij de Taconova TacoSetter Bypass mag de bypassbeugel niet naar boven wijzen, anders kan er lucht in het kijkglas ontstaan.

  Inregelafsluiters
 • Kan een TacoSetter van beide kanten aanvoer hebben?

  Nee, de TacoSetter kan geen aanvoer hebben aan beide kanten. Op de behuizing staat een pijl, deze moet aangehouden worden als stromingsrichting. Dit is nodig zodat de vlotter mee kan bewegen.

  Inregelafsluiters
 • Hoe lees je de doorstroming af van een Taconova Setter?

  De doorstroming van onze Taconova (bypass) Setters inregelafsluiters is af te lezen op de ingebouwde vlotter. Je kunt het debiet aflezen aan de onderkant van de vlotter.

  Inregelafsluiters
 • Wat gebeurt er als de druk wegvalt van de aanvoer bij een Taconova Novamix MT53 mengautomaat?

  Als bijvoorbeeld de koudwater druk wegvalt van de aanvoer bij een Taconova Novamix MT53, dan wordt het warme water afgesloten. Dit noemen wij Fail Safe. Alle uitvoeringen hebben een extra afdichting waardoor deze afsluiting wordt gerealiseerd. Dit wordt geregeld door het thermostatisch element in het mengventiel.

  Assortiment mengventielen
 • Kan er service worden verleend op een BPS systeem?

  Ja, er kan service worden verleend op een BPS systeem. Wij hebben een eigen servicemonteur die het systeem kan controleren. Eventueel vervangen van onderdelen gebeurt in overleg. Neem contact met ons op.

  Contact
 • Wanneer is onderhoud nodig op een mengventiel?

  Jaarlijks reinigen van een mengautomaat met een natuurlijk schoonmaakmiddel zoals natuurazijn is nodig om kalkaanslag te voorkomen. Verwijder ander vuil. Controleer (indien van toepassing) regelmatig de keerkleppen op de juiste werking van de mengautomaat, vooral bij gebruik in zorginstellingen.

 • Hoe maak je een TacoSetter schoon?

of

Direct contact via Whatsapp

Stel uw vraag rechtstreeks via onze WhatsApp service.

Een andere vraag?

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 10 MB.