Over Protherm

Protherm Impex BV heeft als importeur en groothandel een sterke positie opgebouwd binnen de sanitair/CV branche.
De producten, zoals de bekende thermostatische mengautomaten Taconova Novamix, in de volksmond ook wel Taco’s genoemd en de TacoSetter inregelventielen van de Zwitserse fabrikant Taconova, worden verhandeld via alle bekende nationale en regionale groothandels. Daarnaast bestaat het leveringsprogramma uit een ruim en divers assortiment en is Protherm leverancier van bekende OEM bedrijven.

Protherm wil zich onderscheiden door productkennis, het leveren van kwalitatieve producten en het bieden van een goede service.

Sinds de oprichting is Protherm gespecialiseerd in appendages en regelsystemen voor c.v. – en sanitaire installaties. Naast deze hoogwaardige technisch producten is Protherm ook het Nederlandse aanspreekpunt van de business unit speciale draai-onderdelen van het zusterbedrijf Neher GmbH.

Geschiedenis

Protherm Holland NV zoals de oorspronkelijke naam was tijdens de oprichting op 11 augustus 1960 te Amsterdam, daarna verhuist naar Bussum op 1 april 1967 en op 1 januari 1974 verhuist naar de huidige plaats Barneveld. Sinds 24 november 1980 behoort Protherm tot de Impex Groep.

Impex Groep

De Impex Groep is een wereldwijd opererende organisatie met verschillende divisies in de maakindustrie, de sanitair/CV  branche en de agrarische sector waar het bedrijf haar oorsprong vindt. Na ervaring en inspiratie te hebben opgedaan als werknemer bij verschillende bedrijven in de Verenigde Staten, België en Duitsland startte de heer W. Wentzel, tezamen met zijn vrouw, in 1971 Impex. In die tijd groeide de pluimveesector en kwam de internationale schaalvergroting in deze sector op gang. In de loop der jaren zijn er verschillende activiteiten ontstaan die ondergebracht zijn in zelfstandige werkmaatschappijen. De Impex Groep is sinds het ontstaan een 100 % familiebedrijf en wordt inmiddels aangestuurd door de 2e generatie.

Taconova

Taconova is al sinds de oprichting actief met Protherm, door de unieke en vertrouwelijke band die beide partijen met elkaar hebben is er al een samenwerking van meer dan 50 jaar.

“Kennis, voorraad en ervaring de basis van Protherm”

Maatwerk

Soms is het handig wanneer bepaalde producten geassembleerd aangeleverd worden, Protherm faciliteert deze mogelijkheid.

Voor klanten assembleren wij diverse producten tot een artikel welke dan kant en klaar aangeleverd wordt.
Dit heeft vele voordelen voor onze klanten, Protherm koopt alle producten, assembleren het samengestelde artikel en houden het op voorraad, de klant besteld bij ons het artikel en wij leveren het uit op de gewenste datum. Naast dat wij het produceren heeft de klant ook geen zorgen voor de inkoop van de losse goederen en de voorraad daarvan.

Een assortiment om trots op te zijn

Protherm heeft zijn magazijn al jaren aan de Marchandweg, dit magazijn is een van de belangrijkste pijlers van ons bedrijf, wij streven ernaar om deze voorraad zo efficiënt mogelijk op peil te houden om de klanten te kunnen bedienen.

We hebben een servicegraad van bijna 100%. Door goed naar onze klanten te luisteren, afzet te monitoren en juiste afspraken te maken met onze toeleveranciers kunnen we deze voorraad zo stabiel mogelijk houden en inspelen op de markt om ons heen.

Nieuwe assortimenten/producten kunnen door het geoptimaliseerde proces snel opgenomen worden en beschikbaar gesteld worden voor de klant(en). Om onze producten tot in detail te kunnen presenteren maken we gebruik van een PIM systeem, hierin leggen we alle data (welke beschikbaar is) vast en voorzien gelijk van de benodigde documenten en afbeeldingen.
Deze zijn dan ook vindbaar op onze website.

Bekijk ons assortiment