Mengventielen NovaMix van Taconova

Veelzijdige toepassingsgebieden voor beproefde mengventielen

Voor verwarmings-, sanitair of solartoepassingen: in vrijwel allerlei soorten gebouwen worden de Novamix mengventielen van de Zwitserse fabrikant Taconova gebruikt. Bovendien werken de NovaMix-mengkleppen volledig onafhankelijk en zonder aanvullende hulpenergie en zorgen zo in veel belangrijke toepassingen in de installatietechniek voor meer comfort, veiligheid en energie-efficiëntie.

Voorbeeld van een drinkwaterinstallatie: NovaMix-mengventielen zijn, afhankelijk van de uitvoering, optimaal geschikt voor montage op een centraal punt hier kunnen ze ideaal met thermische zonne-installaties worden gecombineerd of direct voor het tappunt. Bij het tappen van warm water verlagen de ventielen hoge tapwatertemperaturen naar een constante temperatuur en waarborgen daardoor de bescherming tegen brandwonden een voordeel van onschatbare waarde in bijvoorbeeld huishoudens met meerdere generaties. Bovendien verhogen ze daardoor de beschikbare warmwateropbrengst.

Veelzijdige toepassingsmogelijkheden in verwarmingssystemen
Ook in oppervlakteverwarmingen in vloeren, plafonds, wanden of betonkernactiveringen kunnen de mengventielen worden gebruikt voor het mengen van de gewenste aanvoertemperatuur of ook als omschakelventiel voor het schakelen tussen verwarmings- of airconditioningmodus. Een centrale rol spelen de Taconova-ventielen ook in regeneratieve energiesystemen, met name bij de oplaadboilers voor ketels met vaste brandstof. Door hun toepassing gaan ze de condensvorming vooral aan het begin van het stookproces tegen. Daardoor worden teervorming en ketelcorrosie sterk verminderd.

NovaMix Value: de allrounder voor alle gebouwcategorieën
Als automatische thermostatische mengkraan zorgt de NovaMix Value niet alleen voor een constante mengwatertemperatuur aan het tappunt, maar beschikt ze ook over drie regelbare temperatuur bereiken (20 – 50°C, 45 – 65°C, 35 – 70°C) en met DN 15, 20 en 25 over drie verschillende ventielmaten. Wanneer de speciaal hiervoor ontwikkelde terugslagkleppen worden gebruikt, zijn er geen extra dichtingen vereist ze hebben alleen een 0,1 kleinere kvs-waarde dan ventielen zonder terugslagklep. Een andere bijzonderheid: de regelzuiger heeft aan beide zijden  ook bij de High Capacity-mengklep (HC) een dichting die enerzijds de bescherming tegen brandwonden waarborgt en anderzijds ongewenste bijmenging van koud water tot een minimum reduceert. Dit laat een maximale benutting van de boilertemperatuur toe. Daarnaast gaat de antikalklaag van de ventielbehuizing kalkaanslag tegen zodat ze onderhoudsvrij is en een lange levensduur heeft.

Alle NovaMix mengventielen van Taconova zijn traploos instelbaar en onderscheiden zich door een hoge regelnauwkeurigheid. Voor toepassingen op solargebied zijn geen andere uitvoeringen nodig, omdat dit bij Taconova met één ventiel wordt gedekt. Dat spaart tijd en voorraadkosten. Bij diverse ventielen verminderen speciale ventieldichtingen het bijmengen van koud water tot een minimum. De antikalklaag zorgt voor een betrouwbare werking en een lange levensduur.

Ook talrijke andere toepassingen zijn mogelijk wanneer er een constante mengtemperatuur is vereist.

Taconova

Bovenstaande een schematische weergave van de Taconova NovaMix-mengventielen:
bij drinkwater op een centraal punt en met aanvullende solarondersteuning.

Taconova
Hierboven een schematische weergave van de omschakel-functie bij de Taconova NovaMix-mengventielen (zonder keerklep).

 

Taconova
Schematische weergave voor een tappunt met de Taconova NovaMix Compact.

Deel dit product met anderen