Spoelaftapkraan voor woningen project Zuidpolder in Eemnes

Ook als het even anders moet of kan ….

Ten zuiden van Eemnes komt een nieuwe woonwijk tot ontwikkeling. Gevarieerde bouw in het hartje van
Nederland met in totaal 500 woningen. De gevarieerdheid mag je best bijzonder noemen: hier en daar een
vrijstaande villa met een rieten dak, maar ook twee-onder-een kap en wat hogere appartementengebouwen.
Deels bewoond en deels in ontwikkeling. Voor ieder wat wils met ook meer dan voldoende aandacht voor de
invulling van de ruimtelijke omgeving. Met rijtjes van vijf tot maximaal zeven woningen. Met warmtepompen
en zonnepanelen, zoals je dat in een project van deze tijd mag verwachten.

Ontwikkeld door Heijmans en Van Wijnen met daarbij nog tal van partijen die op grond van hun eigen expertise een bijdrage leveren aan dit bijzondere project. Zoals Richard Markus, directeur Custom Energy die tekent voor het installatietechnische deel van ruim 80 woningen en Margreet Hendriks, vestigingsmanager technische groothandel Van Walraven Breda.
Protherm levert producten voor verwarmingsinstallaties en sanitair. Voor dit project gaat het om een kraan, maar dan niet zomaar een kraan.

Specialist

Toen Richard Markus een ander soort kraan  wilde, zocht Margreet Hendriks contact met Protherm, een specialist op dit gebied. Margreet Hendriks: “Je gaat op zoek naar een specialist met verstand van zaken. Daar leg je de vraag neer en zie daar het resultaat.” En dat verhaal leverde op wat Richard Markus wilde: een spoelaftapkraan. Dat betekent makkelijker spoelen, ook  fungerend als afsluiter, flexibel toepasbaar en, heel belangrijk, met een veel kortere inbouwmaat. En dus met veel minder onderdelen die je normaliter voor dit soort kranen nodig hebt …
met andere woorden, ook hier besparing van tijd en minder kans op faalkosten.

Snelheid

De snelheid waarmee Protherm acteerde leverde veel voordeel op. Margreet Hendriks: “Uiteindelijk gaat het om de klant die vooruit moet en wil. Dit is hier een mooi voorbeeld van. Protherm
kwam eerst met een demo, daar hadden ze om gevraagd want je wilt wel zeker weten dat goed zit. Helemaal goed, dus gelijk verder.” Richard Markus: “Altijd fijn om samen te werken met partijen die, ook als het even anders moet of kan meedenken en met oplossingen komen. En dit geval ook nog eens kostenbesparend.
Let wel, je kunt wel een goed idee hebben, maar het is uiteindelijk de opdrachtgever die de knoop doorhakt.” Werkvoorbereider Joël Granville (BAM Energy Systems) vult aan: “Er wordt voortdurend gewerkt aan de optimalisatie/efficiëntie bij de montage van warmtepompen en alles wat daar verder bij komt kijken. Hier zie je dat door een goede samenwerking veel wordt bereikt.” Douwe Westra van Protherm beaamt dat: “Wij hebben veel producten op voorraad zoals mengventielen en inregelafsluiters. We hebben dus wel veel maar natuurlijk niet alles en dan is het toch even zoeken hoe je je klant het beste kan voorthelpen. En naast een sterke voorraadpositie, enorme technische knowhow en de korte lijnen is dat een heel sterk punt van Protherm: op gespecialiseerde vragen met oplossingen komen en, mocht iets niet kunnen dat ook gewoon zeggen. Daar win je ook vertrouwen mee.”

Niet altijd voor de hand

Protherm kijkt voortdurend naar datgene wat er in de markt speelt. En doet daar vervolgens ook wat mee door uitbreiden van de range aan producten maar ook door er voor te zorgen dat technische kennis up-to-date blijft. Douwe Westra: “Tevreden klanten zijn je beste referenties. Een open deur? Het zal, maar het is echt waar. Je moet staan voor wat je zegt. En soms buiten de gebaande paden willen lopen. Oplossingen liggen niet altijd voor de hand maar zijn, soms met de nodige moeite, vrijwel altijd te vinden.”

Bron: Installatietotaal.nl

Deel dit product met anderen